bildäck bilTrängselskatt har gjort att det är färre bilar på gatorna men det är fortfarande trångt, speciellt vid parkering. Nu kan Stockholms Stads nya sommarparkering vara lösningen.

Sedan 2007 har vi haft trängselskatt i Stockholm. Det var det första steget i att försöka ha färre bilar i innerstaden. Trängselskatten betalar man enbart när man kör innan för tullarna och under dagtid, men när det infördes var många både missnöjda och skeptiska – och nu vid årskiftet höjdes trängselskatten ytterligare. Detta har gjort att trängseln i Stockholm faktiskt har minskat, men dessvärre inte tillräckligt – och nu har man bestämt sig för att försöka satsa på sommarparkering i Stockholm för att få bort att det är allt för många bilar från gatorna.

PNär man bor i Stockholms innerstad kan man sällan ha ett eget garage, som om man bor i en villa. Detta kommer såklart med en del problem bland annat eftersom, som vi skrivit tidigare, att garage är det absolut bästa stöldskyddet. Nu kommer det dock under sommaren i Stockholm vara möjligt att parkera under en längre tid i parkeringsgarage.

Detta kommer enbart att vara tillgängligt under sommaren och kallas av Stockholms stad därav för ”Sommarparkering”. Så här skriver man på hemsidan:

Sommarparkering syftar till att stockholmare kan parkera en längre tid i Stockholm Parkerings parkeringar, än vad man vanligtvis kan göra genom att köpa en biljett i en automat. Tanken är att bilister, som vanligtvis parkerar längs gatorna i Stockholm, kan, till exempel under sin semester, välja att parkera bilen i en av våra parkeringsanläggningar.

Och utöver att – som de skriver – vara säkra på att bilen inte blir stulen eller bortforslad i och med städning, gör det också att gatorna i Stockholm blir friare vilket ger större möjlighet för de som bor i staden och turisterna att röra sig på gatorna.