Varje år behöver du byta mellan vinterdäck och sommardäck två gånger. Det är ett ypperligt tillfälle att samtidigt kontrollera dina däck så att de har ett mönsterdjup som är tillåtet. Mönsterdjupet för vinterdäck ska vara minst 3 millimeter medan det för sommardäck ska vara ett mönsterdjup på minst 1,6 millimeter. Om mönsterdjupet inte uppgår till dessa mått behöver du skaffa nya däck till din bil.

bildäck på högIdag behöver du inte bege dig iväg till en däckfirma för att köpa däck utan istället kan du handla dina däck på nätet. Det ger dig många fördelar som bland annat att du kan jämföra olika däck, jämföra priser men också ta del av omdömen som andra personer har lämnat om dessa däck. Det betyder att du har en bra möjlighet att kunna hitta bra däck till rimliga priser. Det finns många däckfirmor som säljer däck på nätet och en bra däckhandlare kan erbjuda ett bra utbud av däck så att du får chansen att kunna välja de däck som passar din bil och din plånbok bäst.

När du söker efter däck på nätet

Utöver att du kan hitta bra däck till bra priser då du handlar på nätet har du också tillgång till massor av information om de däck som du vill köpa. På internet kan du hitta tester där oberoende sidor testar vilka däck som har bäst egenskaper men också vilka som är mest prisvärda. Det kan ge dig ett bra underlag då du ska köpa däck. Du kan också få information direkt från däcktillverkarens hemsida.

En annan fördel med att handla däck i lugn och ro från hemmet är att du ändå kan få tips och råd från däckfirmorna direkt. De flesta däckfirmor har en chattfunktion där du i realtid kan kommunicera med en expert på däck.

Handla däck på nätet

När du har bestämt dig för vilka däck som du vill köpa och har valt ut en däckfirma som kan erbjuda dig bra pris, bra garantier och bra leveransvillkor kan du beställa dina däck. Du betalar direkt på nätet, antingen via banköverföring, betalkort eller mot faktura, vilket också innebär att du har möjlighet att avbetala ditt inköp. När däcken sedan anländer behöver du bara besöka en däckverkstad för att få dessa monterade på fälgarna och sedan på bilen.