Behöver din bil en dragkrok för att dra tunga lass som släpkärra eller husvagn? Du kanske behöver röja i din trädgård och frakta bort sommarens kvistar och sly. Då kan det också vara bra att veta hur du ska montera en dragkrok själv om du inte har någon som kan hjälpa dig.

Dina behov avgör vilken typ av dragkrok du ska ha. Hos https://dragkrok365.se/ kan du hitta fasta och avtagbara dragkrokar för olika vikter. Du bör veta hur ofta du ska använda dragkroken, om du vill kunna lasta cyklar bak på bilen samtidigt som du drar ett lass, eller om du vill ha dragkroken osynlig när den inte används osv.

egen dragkrokTips vid dragkroksmontering

Om du är väldigt osäker på hur du monterar en dragkrok på egen hand, kan du vända dig till en bensinmack eller bilservice där de gör jobbet på en kvart. Att montera dragkrok för en kunnig är en enkel match men kanske inte helt självklart om du aldrig har gjort det förr. Dock kan du spara pengar om du gör det självmant.

Om du istället tänker ta itu med momentet själv finns det saker att tänka på. Egentligen behövs inte massvis med verktyg; en hylsnyckelsats och en sticksåg kan normalt räcka vid dragkroksmontering. Lägg gärna ut en filt där du står eller ligger eftersom du måste sänka dig ned för att montera kroken.

  • Ta bort stötfångaren. Fästet för dragkroken ska vanligtvis monteras där stötfångarbalken sitter så den behöver tas bort först. Även kontakter och ledningar kan behöva avlägsnas först.
  • Montera kroken enligt instruktioner. Montera din dragkrok och tänk på att dra åt samtliga bultar. Tänk även på installation av elsatsen.
  • Sätt tillbaka stötfångaren. De delar du avlägsnade först ska sättas tillbaka.

Se alltid till att dragkroken sitter ordentligt fast. Du kan behöva ha lite styrka i armarna för att slippa tråkigheter senare eftersom bultar och skruvar måste dras åt ordentligt. Därför är hylsnyckelsatsen a och o.

Bra att poängtera är också att en dragkrok kan monteras själv utan att du senare måste besikta bilen. Du kan därför börja använda din bil och dra släpen direkt när du är klar.